No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

Rezultate gasite dupa acest cuvant cheie : vitaminele fructelor



Visinele

Visinele sunt printre cele mai intalnite fructe din tara noastra. Sunt folosite in bucatarie la prepararea a tot soiul de bunatati, si sunt recomandate pentru cardiaci, obezi si pletorici. Detalii »

Visinele

Merele

Merele sunt pe primul loc intre fructele speciilor pomicole cultivate in zonele de clima temperata. Ele sunt reprezentate prin soiuri de vara, cu coacerea in iulie-august (Aromat de vara, Red Melba, James Grieve) soiuri de toamna care se consuma in septembrie-noiembrie (Frumos de Voinesti, Parmen auriu) soiuri de iarna care se recolteaza in septembrie-octombrie si se pot pastra pana in aprilie-mai, iar unele chiar pana in iunie (Jonathan, Delicios auriu, Starkimson, Wagener). Practic, in conditiile tarii noastre, merele se pot consuma in stare proaspata in tot cursul anului. Detalii »

Merele

Nucile

Nucul creste, cultivat sau semicultivat, aproape pretutindeni in tara noastra, din campie pana in zonele de munte, asa ca fructele lui sunt folosite in mod curent de populatie. Detalii »

Nucile

Mure

Murul de padure, este foarte raspandit in tara noastra, cu deosebire in zonele deluroase si submontane. Datorita ghimpilor de pe tulpini, recoltarea murelor salbatice este destul de anevoioasa. Productia de mure se obtine in principal de la murul de padure. In plantatii comerciale si in gradinile populatiei se cultiva soiuri de mur fara ghimpi (Thornfree, Smoothstem, Evergreen), originare din America de Nord (S.U.A.). Fructele acestor soiuri se recolteaza in a doua jumatate a lunii august si in prima decada din septembrie. Detalii »

Mure

Perele

Perele sunt printre cele mai importante fructe deoarece alaturi de mere ele pot fi pastrate si consumate pe parcursul intregii ierni si la inceputul primaverii, cand ii asigura organismului vitaminele necesare si alte substante. De regula, perele nu sunt mai bogate in zaharuri decat merele, dar au gustul mai dulce, datorita aciditatii scazute. Peretii lojilor seminale la pere sunt cartilaginosi, fragezi, incat se pot consuma impreuna cu pulpa din jurul lor. Detalii »

Perele

Grapefruitul combate candidoza

Multi cred despre acest fruct amarui ca este originar din regiunile mediteraneene. Adevarul e ca grapefruitul provine din insulele indiene, unde purta denumirea de Citrus Paradisi, adica citricele paradisului. In afara faptului ca e bogat in vitamina C, grapefruitul ajuta la combaterea candidozei! Detalii »

Grapefruitul combate candidoza

Afinele pentru sanatatea noastra!

Poate ca de acum inainte vom gasi afinele (Vaccinium myrtillus), nu doar in frigider, ci si in trusa medicala de acasa. Pigmentii care dau culoarea albastra acestor fructe sunt antocianinele, care contin elemente mai valoroase decat cele din miezul fructului. Aceste fructe care contin o multime de antocianine cu proprietati bioactive care ajuta la mentinerea sanatatii oamenilor. Detalii »

Afinele pentru sanatatea noastra!

Acerola sau visinul Barbados

Acerola (lat. Malpighia glabra) este o specie subtropicala din familia Malpighiaceae. Acerola este de fapt un arbust sau pom mic fructifer peren. Frunzele acestui arbust sunt dispuse opus, sunt oval-lanceolate, lungi de 5-10 cm si au marginea dreapta. Florile cresc in buchetele de cate 2-5 iar fiecare floare are un diametru de 1-1,5 cm, avand cinci petale roz sau rosii. Detalii »

Acerola sau visinul Barbados